לא רק קפריסין ואיי סיישל: במהלך דיון מיוחד שהתקיים היום (ד') בצהריים במשרד הבריאות, הוצגה למשתתפים רשימת המדינות הסופית שאמורה להיכנס לפיילוט ה"מדינות הירוקות", שהשבים מהן לא יהיו מחויבים בבידוד ביתי של 14 יום עם חזרתם ארצה.
מדובר, כאמור, במדינות בהן רמת התחלואה וההתפשטות של נגיף הקורונה נמוכות יחסית, בדומה למצב בישראל, ולכן תאפשר חתימת הסכמים שיאפשרו קיום תיירות בין המדינות בצל המגפה.
לאחר שיוחלט על ביצוע הפיילוט, תחתום המדינה על הסכמים בילטראליים שיקבעו את נהלי המעבר בין המדינות, נהלי השהייה במלונות ודרכים למניעת מעבר בין מדינות "ירוקות" ל"אדומות" ללא בקרה. לדברי גורמים במשרד הבריאות, תאריך היעד הסופי לתחילת הטיסות ליעדים אלו טרם נסגר באופן סופי.
בתוך כך, בכיר בתחום התעופה בישראל אמר ל-ynet כי "משרד הבריאות לא רוצה לפתוח את השמים. הם גוררים רגליים, עשו השבוע סיור בנתב"ג, אבל הכל למראית עין. הם כבר היו אמורים להתחיל דיאלוג עם המדינות הירוקות - ולא התחילו אפילו. אנחנו עכשיו רק בשלב של רשימה".
בין "המדינות הירוקות": דרום קוריאה
ברשימת המדינות המלאה שמתפרסמות כאן לראשונה ניתן למנות את דרום קוריאה, איי סיישל, קפריסין, יוון, מונטנגרו, סלובניה, גאורגיה, אוסטריה, קרואטיה וליטא.
דרום קוריאה, שבשנת 2019 המריאו ממנו לישראל 61 אלף נוסעים, נחשבת לאחת מהמדינות הראשונות בהן התפשט נגיף הקורונה, אולם בתוך זמן קצר יחסית הודיעה המדינה כי הצליחה להשתלט על הנגיף, בין היתר בזכות נהלי מיגון האוכלוסייה, הסגרים הנקודתיים וביצוע כמויות אדירות של בדיקות קורונה, ובכך הפכה לסיפור הצלחה בהתמודדות עם המגפה.
כזכור, אחד האירועים המרכזיים שהתרחשו בסוף חודש פברואר והיוו את נקודת הפתיחה של מגפת הקורונה בישראל, הייתה ההחלטה לסרב לכניסתם של מאות דרום קוריאנים שהגיעו ארצה עם טיסה של חברת קוריאן אייר, אשר נאלץ לשוב על עקבותיו יחד עם הנוסעים שעליו.
בשל ביטול אותה טיסה מישראל לדרום קוריאה, ובהמשך גם ביטול טיסות החברה לישראל - מאות דרום קוריאנים נותרו בארץ ללא יכולת לשוב חזרה לארצם.
מאחר ובתי המלון סרבו לקבלם, חלקם אף נאלצו לשהות במשך יומיים באוהל ההמתנה שהוצב בטרמינל 3 בנתב"ג. לאחר התערבותה של דרום קוריאה, אל על הוציאה טיסות חילוץ לאזרחים הדרום קוריאנים מישראל, שהשיבו אותם חזרה לארצם.